Välkommen till Think Big Lectures

Välkommen till Think Big Lectures

Think Big Lectures presenteras av Löparakademin som även ligger bakom Kistaloppet, Skärholmsloppet och Söder Runt. Under året kommer vi att bjuda er på intressanta föreläsningar i salongerna på SF Bio i Kista Galleria. Utöver presentationer i världsklass bjuder vi på dryck från Vitamin Well och avslappnat mingel. Skön musik utlovas också. Se till att anmäla dig till dina favoritföreläsningar då platserna är begränsade. Välkommen till Think Big Lectures.

Alexandra Pascalidou

Från Rinkeby med
mänskliga rättigheter.

  • Torsdag 26 apr 18:00. SF Bio, Kista Galleria.
  • Fritt inträde

Välkänd mediapersonlighet, kritikerrosad författare, moderator, konferencier och uppskattad föreläsare. Alexandra brinner för jämlikhet och mänskliga rättigheter och föreläser om hur man kan ta motgångar och förvandla de till medgångar.

Läs mer

Om Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou, välkänd mediapersonlighet som ofta syns och hörs i TV och radio. Hon är även kritikerrosad författare, moderator, konferencier och uppskattad föreläsare. Alexandra brinner för jämlikhet och mänskliga rättigheter och föreläser om hur man kan ta motgångar och förvandla de till medgångar. Hon talar också om hur viktigt det är att våga.

Alexandra föddes i en rumänsk tvättstuga av grekiska förelädrar, kom till Sverige som 6-åring och engagerade sig tidigt ideellt. Hon uttryker sitt engagemang som: ”Kampen för mänskliga rättigheter är min livsnerv. Jag växte upp bland fattiga människor som tvingades kämpa för sina rättigheter, rättigheter som andra kan ta för givna.”

Hon har studerat statsvetenskap, internationella relationer, juridik samt politisk sociologi både i Sverige och Grekland. Alexandra har intervjuat ett stort antal personligheter – från Maradona, Roger Moore, och Göran Persson. Under sin karriär har hon arbetat både på Sveriges Television och på grekisk TV.