Välkommen till Think Big Lectures

Välkommen till Think Big Lectures

Think Big Lectures presenteras av Löparakademin som även ligger bakom Kistaloppet, Skärholmsloppet och Söder Runt. Under året kommer vi att bjuda er på intressanta föreläsningar i salongerna på SF Bio i Kista Galleria. Utöver presentationer i världsklass bjuder vi på dryck från Vitamin Well och avslappnat mingel. Skön musik utlovas också. Se till att anmäla dig till dina favoritföreläsningar då platserna är begränsade. Välkommen till Think Big Lectures.

Ahmed Abdirahim

Slå dem inte på käften,
slå dem med häpnad.

  • Torsdag 25 april 18:00. SF Bio, Kista Galleria.
  • Fritt inträde

Ahmed är en av Sveriges främsta ungdomsledare med bred erfarenhet från Fryshuset och flera egna samhällsentreprenöriella verksamheter. I denna gripande, humoristiska och inspirerande föreläsning berättar Ahmed om sin resa från förvirrad ungdom i Skärholmen till prisbelönt och uppskattad ledare, föreläsare och förebild.

Läs mer

Om Ahmed Abdirahim

Ahmed kom till Sverige från Somalia när han var sex år gammal. Med få positiva förebilder omkring sig såg framtiden mörk ut. Idag är han en källa till inspiration för såväl ungdomar som vuxna runt om i Sverige och har belönats bland annat av Kungen för sitt arbete. Ahmed har arbetat nära inpå framlidne Anders Carlberg, grundare av Fryshuset, och har hämtat mycket av sin drivkraft, ledarstil och inspiration från Anders Carlberg.

- Till oss förortsungar sa han alltid "slå dem inte på käften, slå dem med häpnad". Den devisen har Ahmed burit med sig i sitt dagliga arbete och i livet i stort.

I vårens andra föreläsning tar Ahmed med dig på en humoristisk resa kring utmaningar och oanade innovativa lösningar på samhällsproblem. En spännande resa som väcker många insikter och tankar kring innovation, kompetenser, förutsättningar och möjligheter.